Follow by Email

Translate

Google+ Followers

Google+ Followers

fredag den 11. marts 2011

Superfoods - Kroppen fortæller selv hvad den har brug for - om crawings

I den sidste tid har jeg haft en sær trang til ananas i store mængder.

Når jeg får en crawing til en sund fødevarer tjekker jeg altid lige hvad denne særligt kan give mig, og om det hænger sammen med nogle symptomer jeg har rent rundt med (bla. gigt og slim i halsen), og denne gang må jeg sige at min krop har pejlet sig helt rigtigt frem til hvad den har brug for.

http://www.whfoods.org/ (the World´s healthiest foods) fandt jeg en masse skriv om ananas, her er et udsnit  :

Antioxidant Beskyttelse og Immunsystem SupportC-vitamin er kroppens primære vandopløselige antioxidant, som forsvarer alle vandige områder af kroppen mod frie radikaler, der angriber og skader normale celler.

Frie radikaler har vist sig at fremme arterie plaque opbygning af åreforkalkning og diabetisk hjertesygdom, forårsage luftvejene spasmer, der fører til astmaanfald, skader cellerne i tyktarmen, så de bliver tyktarmskræft celler, og bidrage til ledsmerter og handicap set i slidgigt og leddegigt.

Dette ville forklare, hvorfor kost rig på C-vitamin har vist sig at være nyttigt for at forhindre eller mindske omfanget af alle disse betingelser.  Desuden er C-vitamin afgørende for den rette funktion af immunsystemet, hvilket gør det et næringsstof at henvende sig til til forebyggelse af tilbagevendende øreinfektioner, forkølelse, og influenza.

Ananas er en glimrende kilde til C-vitamin og mangan. Det er også en god kilde til vitamin B1, vitamin B6, kobber og kostfibre.

Og her er et udsnit fra http://www.oohoi.com/ ;

Ananas styrker knogler


En af fordelene ved ananas er, at det hjælper til at opbygge sunde knogler. Ananas er rige på mangan, et spor mineral, der er nødvendig for din krop til at opbygge knogler og bindevæv. Blot en kop ananas giver 73% af den daglige anbefalede mængde af mangan. Fordelene ved ananas kan påvirke væksten af ​​knogler hos unge og styrkelse af knoglerne hos ældre mennesker.

http://www.healthruns.com/ skriver b.l.a : Ananas indeholder bromelain, som hjælper med at opløse proteiner.


Bromelain hjælper ikke blotmed at gøre kød mørt (i madretter), men hjælper også i kampen mod inflammation.  Således forhindres blodproppe dannelse og reducerer også inflammation i forbindelse med gigt.

Ananas har masser af opløselige fibre.

Er frugter der er hurtigt fordøjet.

Det skulle være en god drink før en omgang massage.

Folk, der lider af sten i urinvejene, bør drikke ananasjuice regelmæssigt.

Ananasjuice er godt for mennesker, der arbejder i mange timer.

Ananas kan reducere forstuvninger og forstrækninger.

2 tsk hvidløg saft i 4 spsk ananas juice er godt for dewroming ???? Hvad betyder dewroming? jeg kunne ikke finde en oversættelse.Men fandt noget om at fjerne parasitter fra en hest´s tarme. Ormebehandling måske ?

Person modtagelige for dermatitis som en allergisk reaktion over for bromelain bør ikke indtage ananas.

Jeg har forsøgt at oversætte dette efter bedste evne, for  mere information, klik på de links der henviser til kilderne.

Har du haft en crawing som viste sig at være særligt gavnlig for dig, vil jeg gerne hører om det :-)
Eller hvis du har supplerende oplysninger om ananas, er det også velkomment.

3 kommentarer:

 1. Det lyder interessant, jeg vil følge med, hvad du sådan finder af spændende...jeg har også haft perioder som du nævner, selvfølgelig kan jeg ike komme på lige nu....har noget gigt og slim i halsen her om foråret især - da jeg var yngre havde jeg altid høfeber og senere astma hver forår/sommer..så opmærksomhed på kosten er utrolig vigtig, har jeg erfaret.

  SvarSlet
 2. Tak - du er velkommen til at trykke på knappen FØLG ;-)

  I øvrig har jeg lige oprettet en haveblog, hvor jeg fremviser mine "nye kartofler her : www.ensmukkerehave.blogspot.com

  SvarSlet
 3. Jeg elsker ananas og i øjeblikket er det altid en vigtig del af min morgenmysli. Frisk ananas selvfølgelig - ikke noget af det tørrede sukker halløj. Og så topper jeg meget gerne min mysli med kakaonips - som også skulle være sundt. Smager så godt

  Kh. Laura R fra www.livewithwhatyoulove.dk

  SvarSlet