Follow by Email

Translate

Google+ Followers

Google+ Followers

tirsdag den 13. december 2011

Stress og vitaminmangel

For nogle år tilbage havde jeg stress.
Jeg fik hjælp ved at tilmelde mig et E-kursus der hed "Bliv fri for stress"  http://www.forebygstress.dk/ og kom gradvist, men sikkert fra det røde felt og ned i det normale.

Men stressen havde sat sine fysiske spor. Jeg var udmattet, irriterer hovedbund, tabte håret som aldrig før, havde koncentrationsbesvær, Hukommelsesbesvær og pludselig allergi overfor Birk, elm og græs ??o.m.a

Jeg var overbevist om at jeg havde jernmangel, da jeg genkendte nogle af symptomerne fra jernmangel i mine graviditeter. Tænkte at det nok passede meget godt sammen med at jeg ikke spise særligt jernholdigt kost, Så jeg begyndte at spise Hemojern, uden at få nogen positiv effekt ud af det.

Så jeg googlede mine symptomer og fandt frem til at der var mange der var glade for Livets Olie.
Jeg købte den og tog den i lang tid dagligt, den hjalp især på min tørre hud og mit tørre hår, samt fordøjelsen. Men ikke på min manglende energi, hukommelse osv.

Så jeg gik biblioteket og lånte Kernesund famillie bøgerne, og prøvede at leve efter deres kost filosofi.
Jeg dropped mælk, og købte soyamælk i stedet. Droppede hvidt brød, købt proteinpulver, og Lecithin complex pulver og lavede smoothies i lange baner. Men ungerne ville ikke røre mine supersunde smoothies med en ildtang efter at ha prøvesmagt dem haha.

Du kan  læse mere om Lecithin hér : http://www.helsenyt.com/frame.cfm/cms/id=4898/sprog=1/grp=8/menu=3/

Og det var noget dyrt og tidskrævende at holde sig indenfor planen, plus at jeg ikke ejede alle de nødvendige køkkenmaskiner/aparater som man skulle bruge til nogle af opskrifterne.

Det jeg tog med mig fra kernesund livsstilen var : at være bevist om at få nok protein til alle måltider (super vigtigt når man træner og ikke vil ende i slikskabet kl. 15, tro mig jeg taler af erfaring), at kokosolie er bedre til stegning ved høje temperature end olivenolie  og kan give en overraskende lækker smag til mange middagsretter (jeg elsker Kernesunds rodfrugt omelet-opskrift med denne olie...mums!) .
At man skal være bevidst om hvad man selv og ens børn spiser (specielt i indlæringsalderen, hvor mangler af vigtige fødevarer/vitaminer kan blive en hæmsko for deres velbefinende, immunforsvar og indlæringsevne). Apropos immunforsvar, så har min yngste søn en immundeffekt der hedder MBL mangel og jeg har haft meget possitiv effekt med et naturmiddel der hedder Biostrath. :-)

Jeg vil frygtelig gerne leve af kernesund maden, men må indrømme at jeg ikke gidder besværet med at skaffe de forskellige fødevare og stå i køkkenet mere end allerhøjest nødvendigt.

Jeg fik en positiv effekt at at droppe de hvide kulhydrater (havde førhen tendens til væske i kroppen og oppustet mave, og det gik væk :-)) Men jeg havde pludselig et nyt problem med akne i kæbelinien ??

Så jeg gik tilbage til computeren, og fandt frem til en dame i USA der fortaldte at hun havde haft samme problem, og gik til lægen, som fandt ud af at det var soya-mælken der var synderen. Og da jeg lagde det sammen med den information fra kernesund : at mænd/drenge ikke bør drikke soyamælk dagligt fordi det indeholder for meget østrogen, gav det ligesom mening.

Så jeg droppede soya-mælken og bumserne forsvandt :-)

En eftermiddag i en helsebutik, fik jeg øje på at der kom en biopat forbi, hvor man kunne få målt evt. vitamin/mineral mangler osv. Jeg er vokset op med en farfar der var Homøopat, og altid havde et pilleskab med præperater der kunne hjælpe det ene og det andet. Så jeg tænkte at det kunne da ikke skade at prøve.

Men da jeg så satte mig ned og blev trykket på af en metal himstergims, som lavede en lyd og nogle målinger blev jeg meget skeptisk. Men der var også en dybdegående samtale omkring symptomer og jeg endte med en liste over hvad min krop ikke kunne tåle og hvad den manglede.

Jeg købte noget modvilligt men alligevel desperat efter at se en mærkbar forbedring i energi, hukommelse og koncentration osv. de dyre vitaminer/mineraler og urter.

Og sørgeme om Biopatens måling på optil flere B-vitaminer viste sig at være sand !! :-)
Den afgørende forbedring kom efter at ha taget Mega B-Stress solaray tilskud i ganske kort tid.

Senere har jeg fundet et billigere alternativ der hedder Berthelsen Lever B, som jeg faktisk synes virker bedre . Det kan b.l.a købes hér : http://www.parfumeplus.dk/shop/berthelsen-lever-b-4095p.html

Og her til sidst vil jeg lige nævne at mine høfeber, ja den er forsvundet som dug fra solen ? Jeg ved at stress kan fremprovokerer en allergi, men hvad der har fået den til at forsvinde, aner jeg ikke ?

Husk at dette er egne erfaringer, hvad der virker for mig er ikke sikkert at det virker for dig. Og jeg vil selvfølgelig anbefale at man starter med at gå til egen læge først og får testet for vitaminmanglen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar